perjantai 14. lokakuuta 2011

Tästä se lähtee!

♥:n kanssa on ollut puhetta, että menisimme joskus käymään hänen kotonaan Nigeriassa. Joskus viime vuoden lopulla tehtiin jonkinasteinen päätös, että matkan ajankohta olisi tämän vuoden joulukuu. Suunnitelmat - mitään tarkkoja suuntaviivoja ei vielä ollut - ovat muuttuneet moneen kertaan; tajusimme, että lentoliput olisivat joulun aikaan liian kalliita, joten siirsimme suunnitelmia alkuvuoteen. Jossain vaiheessa oli puhetta ensi pääsiäisestä.

NYT on kuitenkin tiedossa ihan oikeat päivämäärät. Tämä tyttö (ja sen poikaystävä) jättää Suomen taakseen 27.2.2012 ja viettää eloa kuukauden verran Nigeriassa. Paluupäivä on 29.3.

Minulla oli mielessä jo aikoja sitten, että haluaisin sitten ehkä kirjoittaa tavallisen blogini rinnalla ihan vaan matkalle pyhitettyä blogia. Nyt tuntuu siltä, että olisi kenties hyvä aika aloittaa tämä. Nimittäin eilen tapahtui matkan kannalta erittäin tärkeää juttua. Saimme varattua lennot! Lufthansalla on jotkut hullut alennuspäivät, ja silloin oli tietenkin iskettävä. Aiemmin kun ollaan yritetty katsella lippuja, ne olisivat maksaneet yli 800 nokkaa kohti. Nyt saimme lennot melkoisen halvalla; molempien lentokoneilu maksaa yhteensä vähän yli 800 €. Ei pahis, kun voisi olla niinkin, että matka maksaa tonnin per lärvi.

Juuri muita valmisteluja ei ole vielä tehtykään, koska tarkkaa ajankohtaa ei ole ollut vielä kauan tiedossa. Rokotusjuttuja olen pannut alulle, kävin kolmisen viikkoa sitten neuvolassa ottamassa poliorokotteen tehosteen. Sain myös muiden rokotuksien (+malarialääkkeiden) reseptit, ja ne odottavat vain ostamista ja pistämistä.

Olin itseasiassa aika yllättynyt, ettei minun tarvitsekaan piikittää itseäni kovin montaa kertaa. Polion lisäksi minulle tulee vain rokotteet keltakuumetta ja aivokalvontulehdusta vastaan. Toki minulla on ennestään A- ja B-hepatiittirokote, joka kivasti lyhensi piikityslistaa kolmella piikillä. (:

Seuraava juttu on varmaankin viisumin anominen. Se pitää anoa Ruotsista, sillä Suomessa ei ole Nigerian lähetystöä. Homma hoituu kuitenkin kirjallisesti, eli ei tarvitse matkustaa Ruotsiin sen takia. Ihan niin kuin minua muka haittaisi Tukholmassa käyminen! :P Katselin yksi päivä viisumijuttuja sen verran, että tsekkasin listan tarvittavista papereista ja lueskelin vähän sitä hakemuslomaketta. Se taisi olla ainakin kolme sivuinen, vaikutti vähän sellaiselta ystävänkirjalta, joita ala-asteella (hmm itseasiassa minulla on tälläkin hetkellä sellainen) täyteltiin; kysyttiin hiusten väriä, silmien väriä ja pituutta. Hieman extrememmäksi ystävänkirjaksi lomake muuttui siinä vaiheessa, kun siinä kysyttiin, onko hakijalla aids/HIV tai onko häntä koskaan pidätetty.

No mutta. Tämän ekan tekstin oli tarkoitus olla vain sellainen "moi aion pitää matkapäiväkirjaa", joten taidan lopettaa sepustukseni ennen kuin tästä muodostuu romaani. Moikka!


2 kommenttia:

  1. Muistakkin sitte ottaa paljon kuvia! :D

    VastaaPoista
  2. Täytyy yrittää ryhdistäytyä tuossa kuvien räpsimisessä sitten viimestään. (:

    VastaaPoista